Hakka skjørt!!

Hakka skjørt!!
Hakket til ei jente på Helgeland sommeren 2011.

onsdag 2. februar 2011

Litt hakking ,pjoning og stikk

Ja det er nesten helt utrolig, men jeg har strikka sokker. Bare enkle snurre sokker til barnebarnet, men dog strikka. Det er jammen ikke ofte jeg tar i strikkepinnene men det slomper i ny og ne. Jeg er jo en Hakkeentusiast så det sier seg sjøl at hakking er det som pinnene/krokene blir mest brukt til av meg.
Kjøpte en spennende bok nylig :Pjoning i mitt hjerte av : Monica Beate Storø Schultz. Har jo lenge vist hvordan pjoning er i prinisppet, bruker ofte pjoning rundt det jeg hakker . Etter oppskrift på tynnesokker/lester pjonet jeg et par sokker i Babyull. Det var spennende og pjone også.
Hadde noe Melkegarn som jeg kjøpte Nordafor i sommer og litt av det ble til 2 skjerf til mine 2 barnebarn i Danmark. Håper bare at Mor,Far og de små liker skjerfene Mormor har hakka. Har hakka et sjal på pinne 12mm i garnet Vienna. Skjerfene er i 2 forskjellige hakkateknikker og sjalet er hakka i retthakking og ser derfor ut som om det strikka.

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Datt innom siden din da jeg søkte på hakking. Har ingen til å lære meg noe som helst, så jeg studerer internett i håp om å få svar. Kanskje kan du fortelle meg hva jeg gjør galt?
  Jeg hakker et sitteunderlag med vanlig grunnteknikk, men arbeidet mitt snurrer så fælt! Bruker en hakkenål som er noe større enn det som står i oppskriften, og hakker passe løst (synes jeg selv...).
  Har lest et sted at det hjelper å pjone rundt kanten til slutt for at det skal holde seg rett, stemmer dette? Eller må jeg lære meg å hakke løsere? Eller er det noe annet jeg gjør galt?

  SvarSlett
 2. Ja det hjelper og pjone rundt i bakerste ledd noen omganger. Hakking har som du sier en tendens til og rulle seg, spesielt i vanlig hakking. Høres ut til at du gjør rett. Jeg bruker nesten alltid 1-2 mm tykkere krok enn anbefalt på garnet. Oppskrifter har jeg liten erfaring med, for jag lager mine produkter etter eget hode og idè.

  SvarSlett

Hei! Hyggelig du titterinnom!!