Hakka skjørt!!

Hakka skjørt!!
Hakket til ei jente på Helgeland sommeren 2011.

lørdag 12. oktober 2013

Oppskrift på sjal!


Hakka sjal!
Kauni garn og hakkekrok/pinne 6mm.
Forklaringer:
En omgang er: oppmaskningsrad + avmaskningsrad.
Omg. = omgang
oppm. = Oppmaske
avm. = avmaske
m.=masker

Ved økning oppmasker jeg en/1 maske mellom maska på pinnenog den maska jeg skal oppmaske.   Ved felling oppmasker jeg disse 2 maskene som en maske. Som i strikkking er det her snakk om 2ndre maska, 1 maske er jo siste maska på avmaskningsraden.

*Lag 3 lm.
*Oppm. og avm. disse 3 m.
*Øk1 i ene siden i hver oppmaskningsrad.
*Du fortsetter til du har ønsket lengde på spissen(midt på sjalet.  *Jeg økte til 90m. 
*Hakk en omg. uten økning eller felling. 
*Nå begynner fellinga i samme side som du økte masker.
*Fell 1m. hver oppmaskningrad. 
*Fell til du har 3 masker igjen. 
*Jeg pjoner noen omganger rundt sjalet . Du kan gjerne avslutte med noen flotte hekleborder rundt. Jeg er ingen kløpper på hekling så jeg pjoner rundt. Bruker du vanlig hakke maske, eller strikkemasker(rettmasker)vil det rulle seg en del.
*Sjalet på bildet er laget i bikubeteknikk, som er vanlighakkemaske og vrangmaske, neste omgang vanlig hakkemaske over vrangmaske. 1m. og siste m. oppmaskes i vanlighakkemaske.

Lykke til!!
2 kommentarer:

  1. Så fint sjal du har laget, og så kjekt at du deler oppskriften med oss andre Jeg har så vidt begynt med hakking (igjen) Laget et pannebånd, og har lagt opp et til. Lærte det da jeg var ung, og nå skal jeg snart på kurs

    SvarSlett
  2. Tusen takk for at du likte sjalet og oppskriften. Lærte vanlig hakkemaske i 1967, siden har jeg prøvd meg frem. Funnet ut mye sjøl som stemmer med boka til Solvor Hofslie. Har lært meg de fleste teknikker fra Solvors bok eller you tube. Koselig om mine produkter kan gi inspirasjon. Lykke til med hakkingen. Hakkemaja

    SvarSlett

Hei! Hyggelig du titterinnom!!